Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2-3 картофа
• 2 чушки
• 1 морков
• 2-3 с.л. олио
• 1 с.л. краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Натриваме пилето отвън и отвътре със сол и черен пипер.
Нарязваме на ситно картофите моркова и чушките, прибавяме маслото и посоляваме. Напълваме пилето с тази смес и зашиваме отвора.
Намазваме го обилно с олио, слагаме в тавичка и печем в умерена фурна, като често мажем с мазнина и обливаме със соса от тавичката.
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...