Продукти: (за 10-12 порции)
• 1 пуйка
• черен пипер, сол
За плънката:
• 500-600 г кестени
• 6 с.л. краве масло
• 2 ч.ч. сметана
• 1 ч.ч. галета
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме пуйката отвън и отвътре и я натриваме с черен пипер.
Обелваме кестените от кората и вътрешната ципа и ги варим до пълно омекване. Пресоваме ги прибавяме към тях 4 с.л. масло, сметаната и малко черен пипер. Посоляваме. Заливаме галетата с 2 с.л. разтопено масло, прибавяме към плънката и разбъркваме добре.
Напълваме птицата с приготвената плънка и зашиваме отвора. Намазваме я с мазнина, слагаме я тавичка, в която сме наляли малко вода, и печем като често обръщаме пуйката и от време на време доливаме вода в тавичката.
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...