Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка с кестени по тиролски

 Пълнена пуйка с кестени по тиролски

Продукти: (за 10-12 порции)

• 1 пуйка
• черен пипер, сол

За плънката:

• 500-600 г кестени
• 6 с.л. краве масло
• 2 ч.ч. сметана
• 1 ч.ч. галета
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвън и отвътре и я натриваме с черен пипер.

Обелваме кестените от кората и вътрешната ципа и ги варим до пълно омекване. Пресоваме ги прибавяме към тях 4 с.л. масло, сметаната и малко черен пипер. Посоляваме. Заливаме галетата с 2 с.л. разтопено масло, прибавяме към плънката и разбъркваме добре.

Напълваме птицата с приготвената плънка и зашиваме отвора. Намазваме я с мазнина, слагаме я тавичка, в която сме наляли малко вода, и печем като често обръщаме пуйката и от време на време доливаме вода в тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало