Кулинарни рецепти » Кокошка по селски

 Кокошка по селски

Продукти:

• 1 кокошка
• 3-4 глави лук
• 2-3 домата
• 2-3 чушки
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• черен пипер, магданоз, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме кокошката на порции и я задушаваме в мазнината и малко вода. Когато месото поомекне, прибавяме ситно нарязаните лук, чушки и домати. Поръсваме червения пипер, посоляваме и наливаме 2-3 ч.ч. чаши топла вода. Варим, докато месото омекне напълно.

Накрая прибавяме ориза и прехвърляме сместа в глинен гювеч. Печем в умерена фурна. Поръсваме готовото ястие с черен пипер и ситно нарязан магданоз.

Автор: Койна Момчева

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Питка Слънце

Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало