Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 4-5 картофа
• 200 г сланина
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме сланината на тънки ивици, с които застиламе дъното на тавичката. Отгоре разпределяме нарязаното на порции пиле и нарязаните на дълги резени картофи. Леко посоляваме.
Печем в умерена фурна, като от време на време обръщаме месото. Накрая поръсваме с наситнен магданоз.
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...