Кулинарни рецепти » Печени яребици

 Печени яребици

Продукти: (за 4 порции)

• 2 яребици
• 60 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Слагаме яребиците в тенджера, в която сме разтопили маслото, да се задушат. Обръщаме от всички страни, за да получим златиста глазура.

След като задушим яребиците, слагаме ги в тавичка във фурна да поомекнат, като от време на време ги обливаме с маслото.

Когато яребиците са готови, посоляваме, поръсваме с черен пипер, разрязваме ги на две по дължина и ги разпределяме в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало