Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 60 г краве масло
• 2 с.л. ром или коняк
• 2 южни плода по избор (портокал, лимон, грейпфрут, банан)
• 500 г картофи
• 2-3 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме бутчетата в подсолена вода. Отцеждаме, потапяме ги в брашно и пържим в сгорещеното масло.
Изваждаме ги, заливаме с рома (коняка) и фламбираме. Когато пламъкът угасне, ги слагаме в йенска тенджера с капак. Заливаме с маслото, в което сме ги пържили, покриваме с капака и печем 10 мин в умерена фурна.
В подходяща тенджера сипваме бульона от варенето на бутчетата, както и отделения при запичането им сок. Посоляваме и поръсваме с черен пипер на вкус. Обелваме плодовете и нарязваме част от тях на филийки. Нарязваме останалите на ситно и ги прибавяме към соса. Варим 10-15 минути и прецеждаме.
Обелваме картофите, сваряваме ги в подсолена вода, а след това ги задушаваме. Разпределяме резенчетата плодове и задушените картофи в чиниите за сервиране. Слагаме бутчето в средата и заливаме с приготвения сос.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...