Кулинарни рецепти » Печена патица с плодове

 Печена патица с плодове

Продукти:

• 1 патица
• 500 г сушени сливи
• 2 кг ябълки
• лимонов сок
• 60 г краве масло
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме, измиваме и подсушаваме патицата. Натриваме я със сол и черен пипер и обливаме с лимонов сок.

Нарязваме на парченца сините сливи и 1-2 ябълки и с тях напълваме патицата. След това я увиваме в пергаментова хартия и поставяме за 1 час в хладилника.

Изваждаме патицата, отвиваме я, зашиваме отвора и я слагаме в тавичка с малко вода и ябълков сок. Поливаме с малко разтопено масло и я печем в умерена фурна не по-малко от 2 часа, като от време на време я поливаме със соса в тавата и обръщаме, за да се опече от всички страни.

Останалите ябълки обелваме, махаме сърцевината им, а на нейно място поставяме парченце масло. Нареждаме ги в тавичка и печем във фурната. След като омекнат, веднага ги изваждаме.

Поставяме изпечената патица върху плато и старателно я нарязваме на порции, без да нарушаваме формата й. Обграждаме така подредената патица с печените ябълки.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало