Кулинарни рецепти » Пиле с тиква

 Пиле с тиква

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 600 г тиква
• 4 скилидки чесън
• 8 малки лукчета
• 8 малки картофчета
• 1 лимон
• 50 мл бульон от пиле
• 1 стрък розмарин
• 4 стръка магданоз
• зехтин
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Затопляме фурната до 190 градуса. Нарязваме изчистената тиква на парчета около 3 см. Разрязваме скилидките чесън на две. Махаме кората на лимона и нарязваме вътрешността на парчета. Нарязваме магданоза на ситно.

Затопляме бульона от пиле с лимонената кора. Посоляваме и поръсваме с черен пипер вътрешността на измитото пиле, прибавяме парченцата лимон, розмарина и една скилидка чесън.

Намазваме цялото пиле със зехтин и го посоляваме. Поставяме го в тавичка, леко намазана с олио, наоколо редим парчетата тиква, измитите млади картофи, чесновите скилидки, малките лукчета (необелени) и розмарина, нарязан на ситно. Поръсваме всичко със сол и черен пипер. Печем около 50 минути.

Пилето сервираме на порции със зеленчуците, залети със соса от печенето и поръсени с нарязания на ситно магданоз.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало