Кулинарни рецепти » Пиле с тиква

 Пиле с тиква

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 600 г тиква
• 4 скилидки чесън
• 8 малки лукчета
• 8 малки картофчета
• 1 лимон
• 50 мл бульон от пиле
• 1 стрък розмарин
• 4 стръка магданоз
• зехтин
• сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Затопляме фурната до 190 градуса. Нарязваме изчистената тиква на парчета около 3 см. Разрязваме скилидките чесън на две. Махаме кората на лимона и нарязваме вътрешността на парчета. Нарязваме магданоза на ситно.

Затопляме бульона от пиле с лимонената кора. Посоляваме и поръсваме с черен пипер вътрешността на измитото пиле, прибавяме парченцата лимон, розмарина и една скилидка чесън.

Намазваме цялото пиле със зехтин и го посоляваме. Поставяме го в тавичка, леко намазана с олио, наоколо редим парчетата тиква, измитите млади картофи, чесновите скилидки, малките лукчета (необелени) и розмарина, нарязан на ситно. Поръсваме всичко със сол и черен пипер. Печем около 50 минути.

Пилето сервираме на порции със зеленчуците, залети със соса от печенето и поръсени с нарязания на ситно магданоз.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало