Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 600 г тиква
• 4 скилидки чесън
• 8 малки лукчета
• 8 малки картофчета
• 1 лимон
• 50 мл бульон от пиле
• 1 стрък розмарин
• 4 стръка магданоз
• зехтин
• сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Затопляме фурната до 190 градуса. Нарязваме изчистената тиква на парчета около 3 см. Разрязваме скилидките чесън на две. Махаме кората на лимона и нарязваме вътрешността на парчета. Нарязваме магданоза на ситно.
Затопляме бульона от пиле с лимонената кора. Посоляваме и поръсваме с черен пипер вътрешността на измитото пиле, прибавяме парченцата лимон, розмарина и една скилидка чесън.
Намазваме цялото пиле със зехтин и го посоляваме. Поставяме го в тавичка, леко намазана с олио, наоколо редим парчетата тиква, измитите млади картофи, чесновите скилидки, малките лукчета (необелени) и розмарина, нарязан на ситно. Поръсваме всичко със сол и черен пипер. Печем около 50 минути.
Пилето сервираме на порции със зеленчуците, залети със соса от печенето и поръсени с нарязания на ситно магданоз.
Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...
Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...
Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...
Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...