Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 2 с.л. мед
• 2 с.л. горчица
• 1 с.л. соев сос
• 1 портокал
Начин на приготвяне:
Измиваме бутчетата и ги подсушаваме. В купичка разбъркваме меда със соевия сос и горчицата. Намазваме бутчетата със сместа и ги оставяме да престоят 1 час в хладилника.
Обелваме портокала и го нарязваме на кръгчета. Върху лист алуминиево фолио нареждаме половината филийки портокал, върху тях - бутчетата. Покриваме ги с останалите филийки портокал. Завиваме фолиото и прегъваме краищата здраво, за да не излиза течността.
Слагаме бутчетата в тавичка и ги печем около 1 час във фурна, загрята до 180 градуса.
Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...