Кулинарни рецепти » Пълнени печурки

 Пълнени печурки

Продукти: (за 4 порции)

• 8 големи печурки
• 250 г бяло пилешко месо
• 1 главичка целина
• 100 г пушени гърди
• 2 жълтъка
• 50 г краве масло
• 1 с.л. олио
• 1 с.л. галета
• 1 с.л. накълцан магданоз
• чесън, сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме сланината, пилешкото и целината на ситно. Отделяме пънчетата от гъбите и ги накълцваме. Поръсваме шапчиците с черен пипер и сол и ги изпичаме във фурната.

В сгорещеното масло задушаваме накълцаната целина, прибавяме пънчетата и също ги задушаваме. Накрая слагаме сланината и пилешкото. Солим и задушаваме още 5 мин, като разбъркваме. Подправяме с магданоз и чесън, разбъркваме и сваляме от огъня.

Изсипваме сместа в друг съд, прибавяме жълтъците и галетата, и разбъркваме. Пълним шапчиците на печурките с тази смес, покриваме отгоре с други шапки и печем още 6-8 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Начало