Продукти:
• 600 г пилешко филе
• 1 к.ч. печурки
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1-2 домата
• 1-2 стръка целина
• 4-5 с.л.олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции, натриваме го с черен пипер и сол и го оставяме да престои 15-20 мин. След това го запържваме в сгорещеното олио.
Щом поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. После последователно прибавяме и запържваме нарязаните моркови и гъби. Накрая слагаме нарязаните домати, захлупваме и задушаваме 4-5 мин.
Прехвърляме задушената смес в глинено гърне, посоляваме и поръсваме с наситнени магданоз и целина. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С.
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...