Кулинарни рецепти » Пилешко стомна-кебап

 Пилешко стомна-кебап

Продукти:

• 600 г пилешко филе
• 1 к.ч. печурки
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1-2 домата
• 1-2 стръка целина
• 4-5 с.л.олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на порции, натриваме го с черен пипер и сол и го оставяме да престои 15-20 мин. След това го запържваме в сгорещеното олио.

Щом поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. После последователно прибавяме и запържваме нарязаните моркови и гъби. Накрая слагаме нарязаните домати, захлупваме и задушаваме 4-5 мин.

Прехвърляме задушената смес в глинено гърне, посоляваме и поръсваме с наситнени магданоз и целина. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало