Продукти:
• 600 г пилешко филе
• 1 к.ч. печурки
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1-2 домата
• 1-2 стръка целина
• 4-5 с.л.олио
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме филето на порции, натриваме го с черен пипер и сол и го оставяме да престои 15-20 мин. След това го запържваме в сгорещеното олио.
Щом поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. После последователно прибавяме и запържваме нарязаните моркови и гъби. Накрая слагаме нарязаните домати, захлупваме и задушаваме 4-5 мин.
Прехвърляме задушената смес в глинено гърне, посоляваме и поръсваме с наситнени магданоз и целина. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С.
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...
Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...