Кулинарни рецепти » Пилешко стомна-кебап

 Пилешко стомна-кебап

Продукти:

• 600 г пилешко филе
• 1 к.ч. печурки
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1-2 домата
• 1-2 стръка целина
• 4-5 с.л.олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на порции, натриваме го с черен пипер и сол и го оставяме да престои 15-20 мин. След това го запържваме в сгорещеното олио.

Щом поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. После последователно прибавяме и запържваме нарязаните моркови и гъби. Накрая слагаме нарязаните домати, захлупваме и задушаваме 4-5 мин.

Прехвърляме задушената смес в глинено гърне, посоляваме и поръсваме с наситнени магданоз и целина. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Начало