Кулинарни рецепти » Пилешко стомна-кебап

 Пилешко стомна-кебап

Продукти:

• 600 г пилешко филе
• 1 к.ч. печурки
• 2 глави лук
• 2 моркова
• 1-2 домата
• 1-2 стръка целина
• 4-5 с.л.олио
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме филето на порции, натриваме го с черен пипер и сол и го оставяме да престои 15-20 мин. След това го запържваме в сгорещеното олио.

Щом поомекне, прибавяме ситно нарязания лук и също го запържваме. После последователно прибавяме и запържваме нарязаните моркови и гъби. Накрая слагаме нарязаните домати, захлупваме и задушаваме 4-5 мин.

Прехвърляме задушената смес в глинено гърне, посоляваме и поръсваме с наситнени магданоз и целина. Наливаме малко гореща вода, захлупваме и замазваме капака с тесто. Печем 15 мин във фурна, загрята до 180°С.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Сладкиш с нектарини

Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Начало