Продукти:
• 1 пиле
• 1/2 ч.ч. ориз
• 200 г гъби
• 150 г кашкавал
• 3 с.л. олио
• 2 яйца
• 1 ч.ч. бульон от пилето
• 2 ч.ч. кисело мляко
• магданоз, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пилето, обезкостяваме и го нарязваме на ситно. Добавяме ориза, гъбите, бульона, черния пипер, сол и 1 ч.ч. кисело мляко. Приготвената смес запичаме в намазнена тавичка.
Правим заливка от 2 яйца и останалото кисело мляко и изсипваме върху мусаката. Поръсваме с черен пипер, сол и магданоз. Настъргваме отгоре кашкавала и запичаме ястието до зачервяване.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...
Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...