Продукти: (за 4 порции)
• 350 г печено или варено месо от пиле
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. сметана
• 4 с.л. бульон от пилешки дреболии
• 3 с.л. натрошено сирене
• 1 с.л. галета
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с млякото и възвираме. Прибавяме сметаната, бульона, сол, черен пипер, настъргано индийско орехче и варим 20 мин на водна баня. Прибавяме по-голямата част от натрошеното сирене и оставяме да се разтопи в соса.
Наливаме част от соса в тавичка, прибавяме месото, нарязано на тънки ивички, заливаме с останалия сос и поръсваме с останалото сирене и галетата. Печем 15 мин, а след това запичаме още 5 мин само отгоре.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...