Кулинарни рецепти » Пилешко рагу в сос от сирене

 Пилешко рагу в сос от сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 350 г печено или варено месо от пиле
• 60 г краве масло
• 2 с.л. брашно
• 1,5 ч.ч. прясно мляко
• 4 с.л. сметана
• 4 с.л. бульон от пилешки дреболии
• 3 с.л. натрошено сирене
• 1 с.л. галета
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Правим светла запръжка от маслото и брашното. Разреждаме с млякото и възвираме. Прибавяме сметаната, бульона, сол, черен пипер, настъргано индийско орехче и варим 20 мин на водна баня. Прибавяме по-голямата част от натрошеното сирене и оставяме да се разтопи в соса.

Наливаме част от соса в тавичка, прибавяме месото, нарязано на тънки ивички, заливаме с останалия сос и поръсваме с останалото сирене и галетата. Печем 15 мин, а след това запичаме още 5 мин само отгоре.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Начало