Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета /около 1 кг/
• 7-8 моркова
• 1 пакетче краве масло
• 1 к.ч. пилешки бульон
• лимонов сок, сол
Начин на приготвяне:
В обилно намаслена тавичка разстиламе на равномерен пласт едро настърганите моркови. Върху тях нареждаме бутчетата, които предварително сме посолили и сме поръсили с лимонов сок. Слагаме маслото, нарязано на малки парченца, и заливаме с бульона.
Покриваме тавичката плътно с алуминиево фолио и печем в умерена фурна. Накрая отстраняваме фолиото и запичаме 10 мин, за да се зачервят бутчетата.
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...