Кулинарни рецепти » Пълнени пилета с нежни треви

 Пълнени пилета с нежни треви

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 пилета
• 250 г дробчета
• 2 главички лук
• 2 моркова
• 2-3 гъби
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2-3 с.л. краве масло
• магданоз, копър
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцваме дробчетата на ситно и ги изпържваме в част от маслото. Наръсваме ги с наситнените ароматни треви и подправяме със сол и черен пипер. С тази плънка напълваме пилетата и зашиваме отворите. Отгоре ги натъркваме със сол, намазваме ги с част от маслото и печем на грил.

Запържваме в останалото масло наситнените лук, моркови и гъби. Наръсваме с брашно и заливаме с малко бульон и вино. Прибавяме дафиновия лист, бахара и черен пипер на зърна. Варим соса 15 мин, прецеждаме и заливаме с него пилетата, които сме нарязали на порции.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало