Кулинарни рецепти » Пълнени пилета с нежни треви

 Пълнени пилета с нежни треви

Продукти: (за 6-8 порции)

• 2 пилета
• 250 г дробчета
• 2 главички лук
• 2 моркова
• 2-3 гъби
• 1 дафинов лист
• 3-4 зърна бахар
• 1 ч.ч. бяло вино
• 2-3 с.л. краве масло
• магданоз, копър
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Накълцваме дробчетата на ситно и ги изпържваме в част от маслото. Наръсваме ги с наситнените ароматни треви и подправяме със сол и черен пипер. С тази плънка напълваме пилетата и зашиваме отворите. Отгоре ги натъркваме със сол, намазваме ги с част от маслото и печем на грил.

Запържваме в останалото масло наситнените лук, моркови и гъби. Наръсваме с брашно и заливаме с малко бульон и вино. Прибавяме дафиновия лист, бахара и черен пипер на зърна. Варим соса 15 мин, прецеждаме и заливаме с него пилетата, които сме нарязали на порции.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Салата от зелени доматчета

Продукти: • 5 кг зелени домати • 1 ч. ч. оцет • 1 ч. ч. захар • 1 к. ч. сол • чесън, копър • 12 с. л. препържено олио Начин на приготвяне: Нарязваме доматите на филийки, поръ...

Сърца попска яхния

Продукти: • 700-800 г овнешки или свински сърца • 2/3 пакетче краве масло • 600 г арпаджик • 1 малка глава чесън • 1 к.ч. вино • 4-5 зърна черен пипер • 1 дафинов лист • 1 с.л. бра...

Медена пита

Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...

Начало