Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета, всяко по 300 г
• 5 лимона
• 2-3 с.л. захар
• 400 мл пилешки бульон
• 150 мл сметана
• магданоз, лют червен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме бутчетата на 2 части. Настъргваме кората на 2 лимона и изцеждаме 6-8 с.л. сок. Смесваме сока с настърганата кора от лимоните, захарта, солта и червения пипер. Оставяме бутчетата в тази марината 30 минути, като след 15 минути ги обръщаме от другата страна.
Загряваме фурната на 200 градуса. Изцеждаме бутчетата и ги нареждаме върху решетката на фурната. Отдолу слагаме тава и ги запичаме 30-35 минути.
Междувременно загряваме маринатата, бульона и сметаната, оставяме сместа да кипне и, без да покриваме с капак, я варим 20 минути.
Нарязваме единия лимон на кръгове, след това всеки кръг разрязваме на половинки. Другите 2 лимона нарязваме на резени. Украсяваме бутчетата с лимон и листенца магданоз и ги сервираме със соса.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...
Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...
Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...