Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с лимон

 Пилешки бутчета с лимон

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пилешки бутчета, всяко по 300 г
• 5 лимона
• 2-3 с.л. захар
• 400 мл пилешки бульон
• 150 мл сметана
• магданоз, лют червен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Разрязваме бутчетата на 2 части. Настъргваме кората на 2 лимона и изцеждаме 6-8 с.л. сок. Смесваме сока с настърганата кора от лимоните, захарта, солта и червения пипер. Оставяме бутчетата в тази марината 30 минути, като след 15 минути ги обръщаме от другата страна.

Загряваме фурната на 200 градуса. Изцеждаме бутчетата и ги нареждаме върху решетката на фурната. Отдолу слагаме тава и ги запичаме 30-35 минути.

Междувременно загряваме маринатата, бульона и сметаната, оставяме сместа да кипне и, без да покриваме с капак, я варим 20 минути.

Нарязваме единия лимон на кръгове, след това всеки кръг разрязваме на половинки. Другите 2 лимона нарязваме на резени. Украсяваме бутчетата с лимон и листенца магданоз и ги сервираме със соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало