Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 кисела зелка
• 1 к.ч. олио
• 1 глава лук
• 2 дафинови листа
• черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го задушаваме в 2-3 с.л. олио. Прибаве зелето, нарязано на ивички и задушаваме още 20 мин. Нарязваме пилето на порции, леко посоляваме и намазваме порциите с малко олио.
Прехвърляме половината от зелето в тавичка, подреждаме отгоре пилешките порции и покриваме с останалото зеле. Слагаме дафиновите листа и 8-10 зърна черен пипер, наливаме останалото олио и печем в умерена фурна, докато зелето остане на мазнина.
Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...
Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...
Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...
Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...