Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 глава лук
• 4-5 картофа
• 4-5 домата
• 3 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го смесваме със ситно нарязани магданоз, чубрица и джоджен. Посоляваме и пълним пилето с тази смес.
Слагаме го в кръгъл гювеч, а наоколо нареждаме нарязаните на дълги резени картофи. Върху картофите слагаме нарязаните домати. Наливаме олиото и топла вода до средата на пилето.
Печем в умерена фурна. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...
Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...
Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...