Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 глава лук
• 4-5 картофа
• 4-5 домата
• 3 с.л. олио
• магданоз, джоджен
• чубрица, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука на ситно и го смесваме със ситно нарязани магданоз, чубрица и джоджен. Посоляваме и пълним пилето с тази смес.
Слагаме го в кръгъл гювеч, а наоколо нареждаме нарязаните на дълги резени картофи. Върху картофите слагаме нарязаните домати. Наливаме олиото и топла вода до средата на пилето.
Печем в умерена фурна. Накрая поръсваме със ситно нарязан магданоз.
Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...
Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...