Продукти: (за 4 порции)
• 4 пилешки бутчета
• 3 тънки филийки бекон
• 1 глава лук
• 2 стръка целина
• 1-2 скилидки чесън
• 180 г ориз
• 150 г кафяв ориз
• сол, черен пипер
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Внимателно обезкостяваме бутчетата като се стараем да не разкъсаме кожата. Слагаме всяко бутче между два найлона и много леко начукваме с дървено чукче.
В сгорещена мазнина задушаваме 1-2 мин наситнените лук и чесън, прибавяме нарязания на тънки ивички бекон, готвим още 3-4 мин. Поръсваме с наситнената целина и сваляме от котлона. Изчакваме да поистине и прибавяме двата вида сварен ориз. Подправяме със сол, черен пипер и босилек и разбъркваме добре.
Пълним вътрешността на всяко бутче с приготвената смес, завиваме с кожата, за да се образува “пашкулче”, леко сплескваме и намазваме кожата с малко олио. Изрязваме от фолио по-широки ленти, намазваме ги с олио, всяка увиваме около края на бутчето и прищипваме с метално шишче или клечка за зъби, за да не се разтворят бутчетата при печенето.
Редим бутчетата върху решетката на фурната, която сме застлали с пергаментова хартия, под тях подлагаме тава и печем 40 мин на 180°С.
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...
Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....
Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...