Продукти:
• 1 кг пилешки гърди
• 200 г майонеза
• 1 ч.л. горчица
• 1 с.л. коняк
• 2 кисели краставички
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Измиваме пилешките гърди, подсушаваме и нарязваме на дълги ивици. Поръсваме със сол и черен пипер.
Разбиваме майонезата с горчицата и коняка и прибавяме нарязаните на ситно краставички. Слагаме месото в тавичка и заливаме с майонезената смес. Печем в умерена фурна до готовност.
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...
Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...