Продукти:
• 1 средно голямо пиле
• 1 кг рижинки (може замразени или сушени)
• 50 г краве масло
• 1 с.л. течна сметана
• 1 ч.л. шафран
• сгъстител за сосове
• 1 ч.ч. пресен сок от ананас
• сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Подправяме пилето със сол и черен пипер. Намазваме го със сока от ананас и печем във фурна до пълна готовност и образуване на златиста коричка.
Гъбите пускаме във вряща подсолена вода и варим до омекване, като гледаме в края на готвенето течността да ги покрива. Овкусяваме с черния пипер, сметаната, шафрана, маслото и варим още малко.
Сосът правим с помощта на сгъстител според указанията на опаковката. Поднасяме пилето горещо, гарнирано с гъбите от соса.
Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...