Кулинарни рецепти » Пиле с патладжани

 Пиле с патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 5-6 патладжана
• 3 ч.ч. кисело мляко
• 60 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 1 щипка канела
• сол
• олио за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на порции и посоляваме. Намазваме го с разтопеното масло и печем в умерена фурна, докато омекне.

Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги оставяме за 30 мин, за да се отцеди горчивия сок. След това ги изпържваме в сгорещеното олио.

Разбиваме киселото мляко със захарта, канелата и сол на вкус.

Нареждаме изпържените патладжани в широка чиния, а върху тях подреждаме изпечените пилешки порции. Заливаме с подправеното кисело мляко и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Начало