Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 5-6 патладжана
• 3 ч.ч. кисело мляко
• 60 г краве масло
• 1 с.л. захар
• 1 щипка канела
• сол
• олио за пържене
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции и посоляваме. Намазваме го с разтопеното масло и печем в умерена фурна, докато омекне.
Нарязваме патладжаните на филийки, посоляваме и ги оставяме за 30 мин, за да се отцеди горчивия сок. След това ги изпържваме в сгорещеното олио.
Разбиваме киселото мляко със захарта, канелата и сол на вкус.
Нареждаме изпържените патладжани в широка чиния, а върху тях подреждаме изпечените пилешки порции. Заливаме с подправеното кисело мляко и поднасяме.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...