Кулинарни рецепти » Пълнена пуйка с бадеми

 Пълнена пуйка с бадеми

Продукти:

• 1 пуйка с дреболиите
• 100 г сланина
• 4 яйца
• 1 ч.ч. бадеми
• 100 г шунка
• 500 г кайма
• 100 г краве масло
• индийско орехче
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пуйката отвътре и отвън.

Попарваме дреболиите с вряла вода, нарязваме ги и ги смесваме с разбитите яйца, ситно нарязаните бадеми, нарязаната на кубчета шунка. Прибавяме каймата, подправяме с индийско орехче, черен пипер и сол на вкус.

Пълним пуйката с тази смес, наливаме във вътрешността разтопеното масло и зашиваме отвора. Шпековаме отвън с нарязаната сланина.

Слагаме птицата в тава, наливаме 1 ч.ч. топла вода и печем отначало в умерена, а след това в слаба фурна, като периодично обръщаме пуйката и я обливаме със сос от тавата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Кекс с много маслини

Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...

Картофена лазаня

Продукти: • 900 г картофи • 200 г моркови • 200 г телешка кайма • 1 с.л. олио • 1 пакет сос за макарони • 1 връзка босилек • 100 г сметана • черен пипер • сол Начин на приго...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало