Кулинарни рецепти » Пуешко месо в тесто

 Пуешко месо в тесто

Продукти: (за тестото)

• 150 г брашно
• 80 г маргарин
• сол

За плънката:

• 500 г печено пуешко месо
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 100 г гъби
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. ситно нарязана целина
• 60 г краве масло
• сол

Начин на приготвяне:

Запържваме брашното за плънката в сгорещеното масло. Постепенно наливаме млякото и варим на умерен огън. Прибавяме изпържените и нарязани гъби, нарязаното месо и целината. Посоляваме и бъркаме, докато сосът се сгъсти.

Разбиваме маргарина на пяна. Слагаме го в брашното, пресято с малко сол, и разтриваме с върха на пръстите, докато получим трохи, колкото едра галета. Добавяме 2 с.л. вода и омесваме твърдо тесто.

Вземаме 2/3 от тестото и разточваме кора, с която покриваме дъното на намаслена форма. Отгоре разстиламе плънката и покриваме с кора, разточена от останалото тесто. Намазваме с разбитото яйце и украсяваме с тестени фигурки. Печем 10-15 мин в силно загрята фурна и доизпичаме в слаба фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало