Продукти: (за тестото)
• 150 г брашно
• 80 г маргарин
• сол
За плънката:
• 500 г печено пуешко месо
• 2 ч.ч. прясно мляко
• 100 г гъби
• 4 с.л. брашно
• 4 с.л. ситно нарязана целина
• 60 г краве масло
• сол
Начин на приготвяне:
Запържваме брашното за плънката в сгорещеното масло. Постепенно наливаме млякото и варим на умерен огън. Прибавяме изпържените и нарязани гъби, нарязаното месо и целината. Посоляваме и бъркаме, докато сосът се сгъсти.
Разбиваме маргарина на пяна. Слагаме го в брашното, пресято с малко сол, и разтриваме с върха на пръстите, докато получим трохи, колкото едра галета. Добавяме 2 с.л. вода и омесваме твърдо тесто.
Вземаме 2/3 от тестото и разточваме кора, с която покриваме дъното на намаслена форма. Отгоре разстиламе плънката и покриваме с кора, разточена от останалото тесто. Намазваме с разбитото яйце и украсяваме с тестени фигурки. Печем 10-15 мин в силно загрята фурна и доизпичаме в слаба фурна.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...