Продукти: (за 4 порции)
• 4 пъдпъдъка
• 4 големи патладжана
• 4-5 червени домата
• 3-4 с.л. олио
• сол
Начин на приготвяне:
Изчистваме и измиваме пъдпъдъците. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.
Измиваме патладжаните и изрязваме капачета откъм дръжките. Издълбаваме ги така, че да останат със стени, дебели 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят, след което ги измиваме със студена вода.
Внимателно напъхваме във всеки патладжан по един пъдпъдък. Нареждаме ги в правоъгълна тавичка и ги покриваме с нарязаните на филийки домати. Заливаме с олиото и изпичаме в умерено силна фурна.
Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...
Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...