Кулинарни рецепти » Пъдпъдъци в падладжани

 Пъдпъдъци в падладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 4 пъдпъдъка
• 4 големи патладжана
• 4-5 червени домата
• 3-4 с.л. олио
• сол

Начин на приготвяне:

Изчистваме и измиваме пъдпъдъците. Посоляваме ги и ги поръсваме с черен пипер.

Измиваме патладжаните и изрязваме капачета откъм дръжките. Издълбаваме ги така, че да останат със стени, дебели 1 см. Посоляваме ги и ги оставяме да се отцедят, след което ги измиваме със студена вода.

Внимателно напъхваме във всеки патладжан по един пъдпъдък. Нареждаме ги в правоъгълна тавичка и ги покриваме с нарязаните на филийки домати. Заливаме с олиото и изпичаме в умерено силна фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Начало