Кулинарни рецепти » Печено пиле с чесън

 Печено пиле с чесън

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Пълним пилето със ситно нарязания чесън и зашиваме отвора. Намазваме го отвън със смес от маслото, стрита чубрица, черен пипер и сол.

Слагаме го в тава, наливаме 1 ч.ч топла вода и печем в гореща фурна, като периодично обръщаме пилето и го мажем с масло.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Лесен конфитюр от дюли

Продукти: • 1 кг дюли • 1 кг захар • 200 г глюкоза • 400 мл вода • 1 ч.л. лимонтузу Начин на приготвяне: Сваряваме сироп от водата, захарта и глюкозата и го сваляме от огъня. ...

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Начало