Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. черен пипер
• 300 г зелени домати
• 1 глава чесън
• 1 глава лук
• 2 яйца
• оцет, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на порции, които изпържваме в сгорещеното олио и изваждаме в друг съд. Наливаме толкова топла подсолена вода, колкото да покрие пилето и варим на умерен огън, докато месото омекне напълно.
Нареждаме зелените домати в тавичка и ги печем в силна фурна. След като се опекат, ги счукваме леко в дървено хаванче или ги намачкваме с вилица. Прибавяме счукания чесън и ситно нарязания лук, който също сме счукали в хаванче. Посоляваме, разбъркваме и подправяме с оцет и олио.
Смесваме останалата от пърженето мазнина с разбитите яйца и сгъстяваме соса на слаб огън при непрекъснато бъркане. При поднасяне заливаме пилешките порции с приготвения сос и гарнираме с пюрето от зелени доматчета.
Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...
Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...
Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...