Кулинарни рецепти » Пиле с лук

 Пиле с лук
/Иран/

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 500 г лук
• 150 г кисело мляко
• 1,5 пакетче краве масло
• 2 скилидки чесън
• 200 г домати
• 1,5 ч.ч. вода
• сокът от 1 лимон
• 6 карамфилчета
• 10-12 зърна черен пипер
• 1/2 ч.л. канела
• 1 ч.л. куркума
• 1 щипка джинджифил
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме пилето. Нарязваме месото на 8 парчета и го поливаме с лимоновия сок, в който сме разтворили малко сол. Оставяме го да престои в маринатата около 30 мин.

Запържваме в сгорещеното олио карамфилчетата, зърната черен пипер, канелата и джинджифила. След това прибавяме месото, ситно нарязания лук /от който сме отделили 4 с.л./, счукания чесън, куркумата и червения пипер. Пържим 15 мин при непрекъснато бъркане, след което сипваме киселото мляко, а след още 5 мин – водата. Захлупваме съда и варим на слаб огън, докато месото омекне.

Запържваме отделения ситно нарязан лук и обелваме и нарязваме на кръгчета доматите. Когато месото се свари, прехвърляме ястието в тавичка, разстиламе отгоре запържения лук и нареждаме доматените кръгчета. Запичаме 10 мин в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилини

Продукти: • 180 г краве масло • 80 г пудра захар • 3 твърдо сварени жълтъка • 2 ванилии • 250 г брашно Начин на приготвяне: Размекваме маслото на стайна температура, разбиваме ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Зрял фасул с целина

Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...

Начало