Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 500 г картофи
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Варим пилето в подсолена вода, докато поомекне. Отцеждаме го, намазваме го с разтопеното масло и го натриваме с черен пипер.
Нарязваме картофите на по-едри парчета и ги разстиламе в пръстен гювеч /или тавичка/. Поръсваме с черен пипер, слагаме отгоре пилето и наливаме от бульона, в който е вряло, до половината на продуктите.
Печем в умерена фурна, като на всеки 15 мин обръщаме пилето и го обливаме със соса.
Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...