Кулинарни рецепти » Печена пълнена кокошка

 Печена пълнена кокошка

Продукти:

• 1 кокошка
• 3 ябълки
• 200 г шунка
• 1 ч.ч. прясно мляко
• 50 мл коняк
• 1 ч.ч. трохи от хляб
• 1 яйце
• 1 лимон
• лук, чесън
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме и почистваме ябълките, нарязваме ги на дребни кубчета. Прибавяме ситно нарязаните вътрешности на кокошката, които сме кипнали само в леко подсолена вода. Добавяме нарязаната на парченца шунка, 1-2 счукани скилидки чесън, настъргана глава лук и наситнен магданоз.

Омесваме сместа с накиснатите в млякото и отцедени хлебни трохи. Подправяме с черен пипер и сол и накрая прибавяме яйцето и коняка.

Измиваме кокошката, поръсваме я отвън и отвътре с черен пипер и сол и напълваме с приготвената смес.

Зашиваме кокошката и печем в умерена фурна, като от време на време поливаме със соса от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Мързелива лютеница

Продукти: • 5 кг червени чушки • 800 г доматено пюре • 1 к.ч. олио • захар, сол Начин на приготвяне: Опичаме, обелваме и прекарваме чушките през месомелачка. Смесваме ги с домате...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Начало