Продукти: (за 8 порции)
• 1,5 кг бяло месо от пуйка
• 1 ч.ч. галета
• 1 ч.ч. доматен сос
• 2-3 глави лук
• 1-2 зелени чушки
• 1 яйце
• босилек, сол, пипер
Начин на приготвяне:
Нарязваме лука и чушките и към тях прибавяме яйцето, босилека, 3/4 ч.ч. от доматеният сос и галетата.
Нарязваме месото като за пържоли, подправяме го със сол и пипер и заедно със сместа го изсипваме в тавичка за печене. Печем около 45 мин при 350ºС.
Заливаме месото с останалият доматен сос и оставяме ястието да се готви още 15 мин. Пред сервиране поръсваме с настърган кашкавал.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...