Кулинарни рецепти » Пиле с ориз в гювече

 Пиле с ориз в гювече

Продукти:

• 1 малко пиле
• 100 г ориз
• 3/4 кофичка кисело мляко
• 50 г краве масло
• 4 яйца
• 1-2 глави лук
• 1-2 моркова
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го слагаме във вряща подсолена вода. След като заври, прибавяме лука и морковите, нарязани на кубчета. Изваждаме пилето, щом поомекне, обезкостяваме го и го нарязваме на малки парченца.

В бульона сваряваме ориза, като спазваме съотношението 1 част ориз - 3 части вода. Смесваме месото от пилето с ориза, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер. разбъркваме и разпределяме в гювечетата. Във всяко гювече слагаме по малко масло.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното и малко сол. Със сместа заливаме гювечетата и ги запичаме в предварително загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Начало