Продукти:
• 1 малко пиле
• 100 г ориз
• 3/4 кофичка кисело мляко
• 50 г краве масло
• 4 яйца
• 1-2 глави лук
• 1-2 моркова
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Почистваме пилето и го слагаме във вряща подсолена вода. След като заври, прибавяме лука и морковите, нарязани на кубчета. Изваждаме пилето, щом поомекне, обезкостяваме го и го нарязваме на малки парченца.
В бульона сваряваме ориза, като спазваме съотношението 1 част ориз - 3 части вода. Смесваме месото от пилето с ориза, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер. разбъркваме и разпределяме в гювечетата. Във всяко гювече слагаме по малко масло.
Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното и малко сол. Със сместа заливаме гювечетата и ги запичаме в предварително загрята фурна.
Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...
Продукти: • 1 ч.ч. захар • 1 к.ч. мед • 1 к.ч. смлени орехи • 1 к.ч. нарязани орехи • 300 мл вода • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.л. канела • 1 ч.л. сода бикарбонат Начин на приготвяне: ...