Кулинарни рецепти » Пиле с ориз в гювече

 Пиле с ориз в гювече

Продукти:

• 1 малко пиле
• 100 г ориз
• 3/4 кофичка кисело мляко
• 50 г краве масло
• 4 яйца
• 1-2 глави лук
• 1-2 моркова
• 2 с.л. брашно
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Почистваме пилето и го слагаме във вряща подсолена вода. След като заври, прибавяме лука и морковите, нарязани на кубчета. Изваждаме пилето, щом поомекне, обезкостяваме го и го нарязваме на малки парченца.

В бульона сваряваме ориза, като спазваме съотношението 1 част ориз - 3 части вода. Смесваме месото от пилето с ориза, посоляваме на вкус, поръсваме с черен пипер. разбъркваме и разпределяме в гювечетата. Във всяко гювече слагаме по малко масло.

Разбиваме яйцата с киселото мляко, брашното и малко сол. Със сместа заливаме гювечетата и ги запичаме в предварително загрята фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Пилешка каша с гъби

Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало