Продукти:
• 1 пиле
• 2 връзки спанак
• половин връзка зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 6 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 100 г настърган кашкавал
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В широка тенджера разтопяваме маслото. Нарязваме лука и го задушаваме на бавен огън.
Отделно сваряваме пилето в подсолена вода. Почистваме го от кожата и костите и нарязваме месото на кубчета. Слагаме в тавичка, сипваме отцедения спанак и разбъркваме. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното. Заливаме огретена с тази смес, поръсваме с кашкавал и запичаме до зачервяване.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...
Продукти: • 500 г брашно • 250 г локум • 1/2 кофичка кисело мляко • 60 г захар • 120 г пудра захар • 80 г свинска мас • 80 мл олио • 100 г орехови ядки • 100 г орехови ядки • 5...
Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...