Продукти:
• 1 пиле
• 2 връзки спанак
• половин връзка зелен лук
• половин пакетче краве масло
• 6 яйца
• 1 кофичка кисело мляко
• 1 с.л. брашно
• 100 г настърган кашкавал
• индийско орехче
• черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
В широка тенджера разтопяваме маслото. Нарязваме лука и го задушаваме на бавен огън.
Отделно сваряваме пилето в подсолена вода. Почистваме го от кожата и костите и нарязваме месото на кубчета. Слагаме в тавичка, сипваме отцедения спанак и разбъркваме. Овкусяваме със сол, черен пипер и индийско орехче.
Разбиваме яйцата с киселото мляко и брашното. Заливаме огретена с тази смес, поръсваме с кашкавал и запичаме до зачервяване.
Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...
Продукти: • 500 г зелени борови шишарки • 6 кг захар • 6,5 л вода Начин на приготвяне: В подходящ съд загрейте водата на умерен огън. Щом кипне, прибавете захарта и бъркайте с дърв...
Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...
Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...