Продукти:
• 1 пуйка
• 1 кисела зелка
• 1 глава лук
• 1 к.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 10-12 зърна черен пипер
• 1 дафинов лист, сол
Начин на приготвяне:
Сваряваме пуйката в подсолена вода. Нарязваме зелето на лентички и го задушаваме в сгорещената мазнина заедно със ситно нарязания лук.
Слагаме пуйката в тавичка, а наоколо разстиламе зелето. Добавяме дафиновия лист и черния пипер. Наливаме по 1 ч.ч. зелев сок и топла вода.
Печем на тих огън, като от време на време доливаме по малко топла вода, обръщаме пуйката и разбъркваме зелето.
Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...
Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...