Кулинарни рецепти » Пилешко руло

 Пилешко руло

Продукти:

• 4 цели пилешки гърди
• 5-6 кисели краставички
• 5-6 зелени маслини с чушка
• 3-4 стерилизирани гъби
• 1 с.л. настърган джинджифил
• 3-4 скилидки чесън
• 2 ч.ч. зеленчуков или пилешки бульон
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пилешките гърди с дървено чукче, като внимаваме да не ги пробием. Нарязваме краставичките на лентички, маслините – на половини, гъбите – на парченца. Пресоваме почистения чесън.

Всяко парче месо наръсваме с джинджифил и чесън. Поставяме по няколко резенчета кисела краставичка, маслини и гъби върху месото. Подправяме със сол и черен пипер на вкус. Завиваме месото на руло и го завързваме.

Подреждаме рулата в тава и ги заливаме с бульона. Покриваме тавата с фолио и задушаваме в умерена фурна. След като месото омекне, махаме фолиото и запичаме рулата отгоре, докато се получи хрупкава коричка.

Автор: Маргарита Ангелова

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Начало