Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 2 с.л. заквасена сметана
• 60 г краве масло
• 8 домата
• 2 патладжана
• 1 к.ч. олио
• магданоз , черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме почистеното пиле на четвъртинки, прерязваме сухожилията при бутчетата и крилцата и леко начукваме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и пущаме пилешките порции с кожата надолу в сгорещеното масло. Запържваме ги от двете страни. Заливаме със сметаната и задушаваме под похлупак до омекване.
Изпържваме в олио доматите, нарязани на половинки и патладжаните, нарязани на парченца. Подреждаме пилешките порции в блюдо, а около тях нареждаме изпържените домати и патладжани и заливаме със соса от пилето. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.
Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...
Продукти: • 1 пакетче краве масло • 125 г пудра захар • 8 яйца • 250 г шоколад • 100 г брашно • 1 ч.ч. смлени бадеми • 250 мл вода За глазурата: • 125 г шоколад • 2 с.л....
Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...
Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...