Кулинарни рецепти » Печено пиле с домати и патладжани

 Печено пиле с домати и патладжани

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 2 с.л. заквасена сметана
• 60 г краве масло
• 8 домата
• 2 патладжана
• 1 к.ч. олио
• магданоз , черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме почистеното пиле на четвъртинки, прерязваме сухожилията при бутчетата и крилцата и леко начукваме. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и пущаме пилешките порции с кожата надолу в сгорещеното масло. Запържваме ги от двете страни. Заливаме със сметаната и задушаваме под похлупак до омекване.

Изпържваме в олио доматите, нарязани на половинки и патладжаните, нарязани на парченца. Подреждаме пилешките порции в блюдо, а около тях нареждаме изпържените домати и патладжани и заливаме със соса от пилето. Поръсваме готовото ястие с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Дунавска салата

Продукти: • 4.5 кг червена “Капия” • 2 кг зелени доматчета • 1.5 кг запарени моркови • 700 г лук • 200 г сол За всеки буркан от 800 мл: • 60-70 мл оцет • 50 мл олио • 3-4 ...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Начало