Продукти: (за 4 порции)
• 700 г обезкостено пилешко месо
• 2 домата
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. горчица
• половин пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на порции, посоляваме и изпичаме с част от маслото в умерена фурна.
Нарязваме лука и доматите на дребно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме виното и горчицата, заливаме с малко сос от печеното и пасираме.
В отделен съд задушаваме в останалото масло ориза, прибавяме 4 к.ч. вода и сол и го оставяме на слаб огън да попие водата.
Сервираме пилето полято със зеленчуковия сос и гарнирано с ориз.
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 1 пилешко бутче • 400 г печурки • 100 г сирене • 3 к.ч. брашно • 4-5 с.л. олио • черен пипер • сол на вкус Начин на приготвяне: Сваряваме бутчето, обезкостяваме...