Продукти: (за 4 порции)
• 700 г обезкостено пилешко месо
• 2 домата
• 2 глави лук
• 1 к.ч. ориз
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 ч.л. горчица
• половин пакетче краве масло
• 3 с.л. олио
• 1 ч.л. сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилешкото месо на порции, посоляваме и изпичаме с част от маслото в умерена фурна.
Нарязваме лука и доматите на дребно и ги задушаваме в олиото. Прибавяме виното и горчицата, заливаме с малко сос от печеното и пасираме.
В отделен съд задушаваме в останалото масло ориза, прибавяме 4 к.ч. вода и сол и го оставяме на слаб огън да попие водата.
Сервираме пилето полято със зеленчуковия сос и гарнирано с ориз.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г брашно • 1 яйце • 5-6 с.л. кисело мляко • 1 с.л. захар • 2 с.л. топло прясно мляко • 1 с.л. оцет • 2 с.л. олио • 1 ч.л. сода бикарбонат • сол За плънката: ...
Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...
Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...