Кулинарни рецепти » Гръцко ястие с ориз

 Гръцко ястие с ориз

Продукти:

• 1 пиле
• 4 печени чушки
• 4 домата
• 2 глави лук
• 250 г гъби
• 300 г ориз
• 600 мл вода
• 1 лимон
• 3-4 с.л. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме пилето на дребни парчета. Гъбите нарязваме на четвъртинки и ги слагаме в подкиселената с лимонов сок вода.

Ситно нарязания лук изпържваме в олио, прибавяме пилешкото месо също да се запържи, а след това и нарязаните на четвъртинки домати. Подправяме с черен пипер и сол. Когато месото омекне, прибавяме чушките, нарязани на късчета, а 5 минути по-късно - гъбите.

Ориза сваряваме отделно. После го изсипваме в намаслена тавичка, наливаме 600 мл вряща подсолена вода и печем 15-20 минути в гореща фурна.

Половината от ориза слагаме в кръгла кексова форма с дупка в средата, върху него нареждаме ситно нарязаното бяло месо от пилето, покриваме с останалия ориз и заливаме с част от соса. Печем във фурната 15 минути.

Обръщаме върху голяма чиния за сервиране, в празнината в центъра слагамем останалите парчета от пилето. Заливаме с останалия сос и сервираме веднага.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Начало