Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле с дреболиите
• 1 к.ч. олио
• 40 г краве масло
• 3 глави лук
• 1,5 ч.ч. булгур
• магданоз, джоджен, сол
Начин на приготвяне:
В подсолена вода варим пилето заедно с дреболиите, докато месото поомекне. Отделно сваряваме булгура и го отцеждаме.
Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Прибавяме булгура и нарязаните дреболии. Поръсваме с наситнени магданоз и джоджен, опитваме на сол и разбъркваме.
Пълним пилето с тази смес и зашиваме отвора. Слагаме го в тавичка заедно с маслото. Наливаме топла вода до средата на пилето. Печем 1 час в умерена фурна, като периодично обръщаме пилето.
Продукти: • 1 пакет чаени бисквити • 125 г размекнато масло • 1 белтък • 1 ч.ч. пудра захар • 2 малки настъргани шоколадчета • 1 ч.ч. смлени орехи За украсата: • 60 г краве ...
Продукти: • 1 кг брашно • 1 яйце • 3 с.л. кисело мляко • 3 с.л. олио • 1 ч.л. захар • 1 ч.л. сол • мая колкото кибритена кутия • 200 г краве масло (леко притоплено) Начин на п...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...