Кулинарни рецепти » Печено пиле с пъстра плънка

 Печено пиле с пъстра плънка

Продукти: (за 4 порции)

• 1 малко пиле
• 1 пилешка воденичка
• 1 пилешко дробче
• 2 с.л. олио
• 1 глава лук
• 50 г шунка
• 3 домата
• 1 к.ч. галета
• 2 с.л. стафиди
• 1 яйце
• 1/2 ч.л. настъргана лимонова кора
• 1 ч.л. риган
• 1 скилидка чесън
• 40 г краве масло
• 1 равна ч.л. червен пипер
• 1 к.ч. месен бульон
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме пилето отвътре и отвън.

Нарязваме на ситно дробчето и воденичката и ги запържваме в олиото. Прибавяме ситно нарязания лук, нарязаната на кубчета шунка и обелените и настъргани домати. Задушаваме малко и оставяме сместа да поизстине. Прибавяме галетата, стафидите и яйцето. Подправяме с лимоновата кора, ригана, счукания чесън, черен пипер и сол на вкус.

Разбъркваме, напълваме пилето с тази плънка и го зашиваме. Натриваме го отвън със смес от маслото и червения пипер. Слагаме пилето в намаслена тавичка и печем 1 час на 200°С, като от време на време го обливаме с месния бульон и соса от печенето.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Бърз щрудел

Продукти: 1. 200 г готови кори 2. 2 ябълки 3. 4 с.л. захар 4. 3 с.л. смлени орехи 5. 1 яйце 6. 1 ч.л. канела 7. 1 пакетче краве масло Начин на приготвяне: Обелваме ябълките...

Начало