Продукти: (за 4 порции)
• 1 кокошка (пиле) около 1,5 кг
• 300 г гъби
• 100 г орехови ядки
• 150 г краве масло
• 1 парче хрян
• 100 г зелен фасул
• 6 яйца
• 1 глава лук
• 200 г домати
• 2 с.л. брашно
• 1 к.ч. червено вино
• магданоз, сол
Начин на приготвяне:
Кокошката разрязваме от вътрешната страна и обезкостяваме, така че да не се разруши целостта й. Посоляваме и поставяме в подходящ за печене съд.
Запържваме в половината масло лука и гъбите. Щом поомекнат прибавяме орехите и половината яйца. Слагаме сместа към пилето, като поливаме пилето с виното. Задушаваме ястието в умерена фурна.
Сгъстяваме соса от печенето с брашното и прибавяме настъргания хрян.
В отделен съд в останалото масло задушаваме нарязаните зелен фасул и домати. Прибавяме останалите яйца и разбъркваме.
Пилето нарязваме на порции и гарнираме със сместа от зеления фасул, доматите и яйцата. Поръсваме с наситнен магданоз и заливаме със соса.
Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...
Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...