Кулинарни рецепти » Пиле, пълнено с шунка и сирене

 Пиле, пълнено с шунка и сирене

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 200 г шунка
• 150 г сирене
• 30 г краве масло
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме пилето отвътре и отвън със сол и черен пипер.

Нарязваме шунката на много тънки филийки. Върху всяка филийка слагаме по парченце сирене и завиваме филийките на рулца. Слагаме рулцата в коремната кухина на пилето и в джобовете, които сме направили между месото и кожата на гърдите.

Зашиваме пилето, намазваме го с маслото и печем в умерена фурна, като по време на печенето периодично ръсим с гореща вода и сос от тавичката.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Желиран пъпеш

Продукти: • 1 пъпеш • 1 ч.ч. малини • 2 нарязани праскови • 2 с.л. захар • 1 с.л. желатин • 4 с.л. бяло вино Начин на приготвяне: Измиваме пъпеша и го разрязваме на две, почи...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Начало