Продукти:
• 1 пиле
• 4 по-големи патладжана
• 1 връзка зелен лук
• 1-2 морковчета
• 2-3 домата
• 1 к.ч. олио
• 2 яйца
• 5 с. л. кисело мляко
• 2 скилидки чесън
• 1 ч. л. вегета
• по 1/2 ч. л. червен и черен пипер
• ситно нарязан магданоз
• сол
Начин на приготвяне:
Разрязваме надлъжно патладжаните, издълбаваме вътрешността им, като оставяме по 1 см околовръст. Посоляваме патладжаните и обръщаме половинките надолу, за да се отцедят.
Посоляваме нарязаната вътрешност и след 1/2 час я изстискваме хубаво от отделилия се сок. Запържваме ситно нарязания зелен лук, добавяме в тигана фино нарязаните морковчета, изстисканата вътрешност на патладжаните. Подправяме със счукана скилидка чесън, черен и червен пипер и ситно нарязан магданоз.
В малко вода и лъжичка вегета сваряваме пилето, нарязано на парчета. Щом се поохлади, го обезкостяваме и отстраняваме кожата му. Нарязваме изчистеното месо на малки парченца и леко го запържваме в 1с.л. олио. Прибавяме го към зеленчуците, разбъркваме и опитваме на сол.
Изстискваме внимателно патладжаните, напълваме ги със сместа и ги подреждаме в тавичка, намазана с малко олио. Покриваме ги с тънки филийки домати и ги слагаме във фурната да се пекат.
Накрая разбиваме яйцата с киселото мляко. Сипваме по няколко лъжици от тази смес върху всеки патладжан, наръсваме леко с магданоз и допичаме.
Продукти: • 4 яйца • 4 с. л. кисело мляко • 1 ч.ч. захар • 1 и 1/2 ч.ч. брашно • 1 бакпулвер • 1/2 к. ч. олио • 4 нектарини Начин на приготвяне: Смесваме яйцата, киселото м...
Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...
Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...
Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...