Кулинарни рецепти » Пиле с гъби в гювече

 Пиле с гъби в гювече

Продукти: (за 2 порции)

• 2 пилешки бутчета
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 300 г гъби
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 к.ч. сметана
• 1 яйце
• бутер тесто
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчетата, отстраняваме кожата и ги нарязваме на едри парчета. Овалваме месото в брашното и го запържваме в половината от олиото.

В смес от маслото и останалото олио запържваме нарязаните лук и гъби. Щом поомекнат, наливаме виното и задушаваме.

Когато виното изври, сипваме сметаната, отстраняваме от огъня и прибавяме пилешкото месо. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и прехвърляме сместа в гювечета.

Покриваме с кръгове от бутер тесто и замазваме с разбитото яйце. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: Антония Коева

Представяме Ви:

Руло от осмянка

Начин на приготвяне: Отрязва се осмянката на прасето. (Така се нарича в нашия край тази пъстра част, която се намира в коремната област между външния слой сланина и вътрешната мазнина.) Това месо...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Маслени сладки с орехи

Продукти: • 125 г краве масло • 1/2 ч.ч захар • 1 яйце • 1 с.л кисело мляко • 1 бакпулвер • 2 ч.ч брашно • 1 к.ч. сладко по избор • 1 ч.ч. орехови ядки Начин на приготвяне: ...

Начало