Кулинарни рецепти » Пиле с гъби в гювече

 Пиле с гъби в гювече

Продукти: (за 2 порции)

• 2 пилешки бутчета
• 1 к.ч. олио
• 2 с.л. брашно
• 30 г краве масло
• 1 глава лук
• 300 г гъби
• 1 к.ч. бяло вино
• 1 к.ч. сметана
• 1 яйце
• бутер тесто
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме бутчетата, отстраняваме кожата и ги нарязваме на едри парчета. Овалваме месото в брашното и го запържваме в половината от олиото.

В смес от маслото и останалото олио запържваме нарязаните лук и гъби. Щом поомекнат, наливаме виното и задушаваме.

Когато виното изври, сипваме сметаната, отстраняваме от огъня и прибавяме пилешкото месо. Подправяме с черен пипер и сол на вкус и прехвърляме сместа в гювечета.

Покриваме с кръгове от бутер тесто и замазваме с разбитото яйце. Печем в умерено загрята фурна.

Автор: Антония Коева

Представяме Ви:

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Зелен фасул с люти чушки

Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Тиквички с праз

Продукти: • 1 кг тиквички • 500 г домати • 2 стръка праз • 1 глава лук • 1/2 ч.ч. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол Начин на приготвяне: Нарязваме праза на с...

Начало