Кулинарни рецепти » Пълнени пуешки гърди

 Пълнени пуешки гърди

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пуешки гърди
• 200 г спанак
• 150 г филе от сьомга
• 1 стрък естрагон
• 1 ч.л. олио
• 500 мл зеленчуков бульон
• 1 щипка шафран
• 2 с.л. диетичен маргарин
• 2 с.л. брашно
• сол, черен пипер, магданоз

Начин на приготвяне:

Бланшираме спанака 2 мин във вряща подсолена вода 2 мин. Прехвърляме го в гевгир, обливаме със студена вода, отцеждаме и го подсушаваме. Начукваме рибното филе, поръсваме със сол и черен пипер и слагаме парченца от него върху листата спанак. Отгоре поръсваме с естрагон и навиваме на стегнато руло.

Махаме кожата от пуешките гърди и ги разрязваме на четири. Внимателно ги изтъняваме с дървено чукче, натриваме ги със сол и черен пипер и върху всяко парче слагаме спаначени рулца. С помощта на мокра марля завиваме пуешкото месо на руло и отстраняваме марлята. Краищата защипваме с клечки за зъби, за да не се разтворят рулата по време на печенето.

Сгорещяваме мазнината и равномерно позапържваме рулата. Щом хванат лека коричка, ги прехвърляме в намаслена тавичка и печем 40 мин на 200°С. Изваждаме рулата, завиваме ги във фолио и ги оставяме 10 мин да се задушават.

Разбиваме маслото с маргарина. Възвираме подправения със шафрана бульон, намаляваме котлона и прибавяме маслото. Бъркаме, докато сосът се сгъсти. Развиваме фолиото, изсипваме в соса сока, който са си пуснали рулата, разбъркваме и сваляме от котлона. Подправяме с наситнен магданоз. Разпределяме този сос в затоплени чинии, нарязваме гърдите на филийки и ги поднасяме върху соса.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Начало