Продукти: (за 4 порции)
• 1 пиле
• 50 г краве масло
• 1 кутия топено сирене
• 1 кофичка кисело мляко
• чубрица, черен пипер, сол
Начин на приготвяне:
Нарязваме пилето на парчета.
Намазваме дъното на йенска тенджера с масло и нареждаме в нея 1 ред пилешко месо. Отгоре слагаме парчета топено сирене. Нареждаме втори ред пилешко месо и отново слагаме топено сирене. Отгоре тук там слагаме парченца масло и подправяме със стрита чубрица, черен пипер и сол на вкус.
Разбиваме млякото с 1 к.ч. вода и заливаме продуктите с тази смес. Захлупваме и печем 30 мин в умерено загрята фурна.
Продукти: • 1 кг зелен фасул • 1 с.л. брашно • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 2 яйца • 1 ч.ч. прясно мляко • магданоз • лимонов сок • черен пипер • сол Начин на пригот...
Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...
Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...
Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...