Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с праз

 Пилешки бутчета с праз

Продукти:

• 4 пилешки бутчета
• 1 глава лук
• 4 моркова
• 3 картофа
• 2 стръка праз
• 5 с.л. олио
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме бутчетата и ги запържваме в мазнината до зачервяване. Изваждаме ги и ги слагаме в глинен гювеч.

В същата мазнина запържваме нарязания на едро лук и нарязаните моркови, картофи и праз. Заливаме с бульона и прехвърляме в глинения гювеч върху бутчетата. Похлупваме с капак и печем в предварително загрята фурна 60 минути.

Бутчетата подреждаме в плато. Зеленчуците пасираме и получения сос прецеждаме. С него заливаме бутчетата и поръсваме с магданоз.

Автор: Елена Попова

Представяме Ви:

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Фондю

Продукти: (за 4 порции) • 150 мл бяло вино • 6 яйца • 250 г мазно сирене • 60 г краве масло • 1 скилидка чесън • черен пипер, сол • хлебни хапки Слагаме бялото вино и счукания че...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Начало