Продукти:
• 4 пилешки бутчета
• 1 глава лук
• 4 моркова
• 3 картофа
• 2 стръка праз
• 5 с.л. олио
• 2 ч.ч. пилешки бульон
• сол
Начин на приготвяне:
Посоляваме бутчетата и ги запържваме в мазнината до зачервяване. Изваждаме ги и ги слагаме в глинен гювеч.
В същата мазнина запържваме нарязания на едро лук и нарязаните моркови, картофи и праз. Заливаме с бульона и прехвърляме в глинения гювеч върху бутчетата. Похлупваме с капак и печем в предварително загрята фурна 60 минути.
Бутчетата подреждаме в плато. Зеленчуците пасираме и получения сос прецеждаме. С него заливаме бутчетата и поръсваме с магданоз.
Продукти: • 1 ч.ч черни маслини • 1 кисело мляко • 1/3 ч.ч олио • 2 ч.ч брашно • 3 яйца • 1 бакпулвер • 1 щипка сода за хляб • масло за намазване на тавичката • сусам за поръсване ...
Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...
Продукти: • 2 кг зелен фасул • 250 г люти чушки шипка • 100 г чорбаджийски чушки • 6 глави чесън • 3 връзки копър За маринатата: • 500 мл вода • 500 мл оцет • 1 ч.ч. олио...
Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...