Кулинарни рецепти » Печено пиле върху гъби

 Печено пиле върху гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 1 к.ч. топено краве сирене
• 1 к.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме почистеното пиле отвътре и отвън, слагаме го в тавичка, поливаме с маслото и печем до зачервяване, като от време на време обливаме с мазнината. Изваждаме го и след като изстине го нарязваме на порции.

В същата мазнина сипваме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме нарязаните на филийки гъби и ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нареждаме пилешките порции върху гъбите и заливаме с виното. Захлупваме плътно и оставяме ястието да къкри на тих огън около 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Руски пирог

Продукти: • 1 1/2 ч.ч. прясно мляко • 1 1/2 ч.ч. олио • мая колкото кибритена кутия • 2 с.л. захар • 1 с.л. сол • 2 яйца • брашно около 1 кг За плънката: • 1 кг кайма • ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало