Кулинарни рецепти » Печено пиле върху гъби

 Печено пиле върху гъби

Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 300 г гъби
• 1 глава лук
• 1 к.ч. топено краве сирене
• 1 к.ч. бяло вино
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Посоляваме почистеното пиле отвътре и отвън, слагаме го в тавичка, поливаме с маслото и печем до зачервяване, като от време на време обливаме с мазнината. Изваждаме го и след като изстине го нарязваме на порции.

В същата мазнина сипваме 1 ч.ч. топла вода и задушаваме нарязаните на филийки гъби и ситно нарязания лук. Посоляваме и поръсваме с черен пипер. Нареждаме пилешките порции върху гъбите и заливаме с виното. Захлупваме плътно и оставяме ястието да къкри на тих огън около 20 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мед от глухарчета

Начин на приготвяне: Четири препълнени шепи с цветове от глухарче, без да се мият, се заливат с 1 л студена вода и се затоплят на слаб котлон до кипване. Врат 2 мин, свалят се от огъня и се остав...

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало