Кулинарни рецепти » Печена патица

 Печена патица

Продукти:

• 1 патица
• 1 пакетче краве масло
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 щипка сух пелин
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Натриваме патицата със сол и черен пипер, а в коремната й кухина слагаме пелинът. Поръсваме със сока от лимона и оставяме да престои 20 мин.

Намазваме патицата с разтопеното масло, слагаме я в тава, заливаме с виното, покриваме с фолио и печем в умерена фурна.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Ванилови кифлички

Продукти: • 140 г меко масло • 100 г захар • 2 ванилии • 1 щипка сол • 1 белтък • 200 г брашно • 100 г обелени смлени бадеми • 1 с.л. захар • 2 с.л. пудра захар за овалване ...

Дробчета по селски

Продукти: • 500 г пилешки дробчета • 2 глави лук • 2-3 домата • 3-4 печени чушки • 3-4 с.л. олио • 1 к.ч. брашно • 1 ч.л. червен пипер • чубрица • черен пипер • сол Начин ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Начало