Кулинарни рецепти » Пилета в лимонов сос

 Пилета в лимонов сос

Продукти: (за 4 порции)

• 2 малки пилета
• 1 лимон
• 1 портокал
• 250 мл вода
• 200 г захар
• 1 глава лук
• 175 мл соев сос
• 2-3 пера пресен лук
• 125 мл портокалов сок
• 75 мл лимонов сок
• 1 с.л. настърган корен от джинджифил
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Измиваме портокала и лимона, обелваме ги наполовина и нарязваме корите на тънки лентички. Бланшираме корите 1-2 мин. Отцеждаме ги. Възвираме водата със захарта. Слагаме корите и захаросваме, докато водата съвсем изври.

Разполовяваме пилетата надлъжно. Махаме костите от гръбнака. Слагаме ги хоризонтално с кожата нагоре. Подправяме със сол и черен пипер. Правим лек срез с остър нож между кожата и месото и прибираме вътре бутчето. Крилцето също прибираме под гърдите.

Смесваме нарязаните на ситно стар и пресен лук, прибавяме цитрусовите сокове, соевия сос, бульона, настъргания джинджифил и 1 с.л. наситнен магданоз. Слагаме пилетата в тази марината за 1 нощ в хладилника.

Отцеждаме пилетата, подсушаваме и ги нареждаме върху решетката на фурната, която сме застлали с пергамент. Подлагаме тавичка, включваме фурната на силна степен, но само на горен реотан и печем по 10-12 мин от всяка страна, мажейки периодично с маринатата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Мангафиш

Продукти: • 500 г тиква • 300 г сушени плодове • 2 с.л. мед Начин на приготвяне: Почистваме тиквата и я нарязваме на парченца с размерите на локум. Нареждаме парченцата в дълбока т...

Начало