Продукти: (за 4 порции)
• 2 малки пилета
• 1 лимон
• 1 портокал
• 250 мл вода
• 200 г захар
• 1 глава лук
• 175 мл соев сос
• 2-3 пера пресен лук
• 125 мл портокалов сок
• 75 мл лимонов сок
• 1 с.л. настърган корен от джинджифил
• магданоз, сол, черен пипер
Начин на приготвяне:
Измиваме портокала и лимона, обелваме ги наполовина и нарязваме корите на тънки лентички. Бланшираме корите 1-2 мин. Отцеждаме ги. Възвираме водата със захарта. Слагаме корите и захаросваме, докато водата съвсем изври.
Разполовяваме пилетата надлъжно. Махаме костите от гръбнака. Слагаме ги хоризонтално с кожата нагоре. Подправяме със сол и черен пипер. Правим лек срез с остър нож между кожата и месото и прибираме вътре бутчето. Крилцето също прибираме под гърдите.
Смесваме нарязаните на ситно стар и пресен лук, прибавяме цитрусовите сокове, соевия сос, бульона, настъргания джинджифил и 1 с.л. наситнен магданоз. Слагаме пилетата в тази марината за 1 нощ в хладилника.
Отцеждаме пилетата, подсушаваме и ги нареждаме върху решетката на фурната, която сме застлали с пергамент. Подлагаме тавичка, включваме фурната на силна степен, но само на горен реотан и печем по 10-12 мин от всяка страна, мажейки периодично с маринатата.
Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...
Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...
Продукти: • 2-3 филии сух бял хляб (без корите) • половин глава счукан чесън • сокът от 1 лимон • 1 к.ч. счукани орехи • олио • сол Начин на приготвяне: Накисваме хляба в сту...
Продукти: • 250 г зрял фасул • 100 г глава от целина • 2 моркова • 1 глава кромид лук • 1 стрък целина • 1 лимон • 3 с.л. олио • 1 с.л. риган • 1 ч.л. черен пипер • сол На...